Интериорен дизайн на малък апартамент

Колкото и да е учудващо, има апартаменти от по 30-40 квадрата, в които също може да се живее комфортно

Модерното строителство има един огромен минус – площите са малки, компактни и рядко се радваме на достатъчно стаи. Обаче добрият професионалист винаги ще намери вариант, в който да се чувствате комфортно. Ето защо работата на интериорния дизайн е цяло изкуство, тя може да превърне всеки дом в приказно място, където с удоволствие да се завръщате от натоварения ден.

Какви са възможностите при апартамент от 30-40 квадрата

Тук специалистите се налага да използват фантазията си, уменията си и богатия си опит, натрупан при създаването на креативни решения за интериор.

Има случаи, в които помещението е едно и не може да бъде разделено на две зони, колкото и това да е най-оптималният вариант. Затова се създава такава организация, че кътовете все пак да имат своето предназначение и да осигуряват спокойствие на домакините по всяко време.

Ценни идеи за малки апартаменти

Вратата, която води към банята, например, би могла да стане част от интериора. На практика тя се маскира и не създава впечатлението за отделен вход.

Вече има много опции леглото да бъде прибирано в шкаф или голям гардероб на стената.

Някои шкафове пък перфектно владеят „номера“ да се превръщат в маси за хранене.

Канапето би могло да е подвижно и да разполага с възможност за реорганизация, разделяйки се на своите съставни части. Така няма нужда да купувате допълнителни столове за масата, а то автоматично да изпълнява и тези функции.

Изключително важно е да заложите на неутралните цветове, на дървото, метала. Причината е, че те внасят лекота, хармония и повече светлина в жилището Ви. Колкото и да си мечтаете да експериментирате с ярките тонове, подобен подход тук няма да е особено подходящ. Разбира се, винаги може да си поиграете с текстила и декорацията, където да внесете любима гама, от която се налага да се лишите в името на зрителната измама за по-голям дом.

Милена Добрева – Она дизайн

Защо да изберем фирма за къртене

Причините да изберем фирма за къртене са няколко.

Основната е, че сме решили да правим някакво ПО-грандиозно преустройство на дома или офиса. Налага се да се разруши част от стена и в последствие да бъде изградена на ново само, че на друго място. За целта ще се наложи да се потрудим малко.

НЕ разполагаме с и майстори Ако услуги Време за ТОВА и нямаме нужните Умения най -Е Да изберем Добре фирма за къртене .

Във фирмените каталози може да се намерят много такива фирми. На коя да се спрем обаче е въпрос с повишена трудност.

Най-добре ще е да изберем фирма за къртене, която предлага пакетни услуги . Т.е. освен къртенето в офертата има и други дейности, които ако не са включени в пакета вие ще се наложи да ги правите сами . Имам предвид почистване на помещението извозването на отпадъците, осигурена техника и транспорт. Обикновено пакетните услуги са много ПО-изгодни и удобни за полазване.

Ако извикате само фирма за къртене, ТОВА Все още трябва СЛЕД Да търсите Хора за почистването и изнасянето на английски отломките От стената примерно. След, което ще се наложи да търсите транспорт, за да може да транспортирате строителните отпадъци до, където може да се изхвърлят. Транспортът обикновено не може да е лек автомобил, а би трябвало да е товарен и подходящ. Освен всичко друго трябва да ангажирате и човек, които има право да управлява автомобила.

ВАЖНО Е Да Другото разучите къде Точно трябва Да СЕ извозят и изхвърлят тези ОТПАДЪЦИ. Не е разрешено да се изхвърлят в уличните контейнери . Ако го направите рискувате да получите акт от общината за нерегламентирано използване на контейнерите за битови отпадъци .

Всички тези горе изредени неудобства ще си ги спестите ако наемете фирма, чиято дейност е свързана с къртене почистване и транспортиране на отпадъци от строителна дейност. Колкото и да се наложи да заплатите повярвайте ще си струва.

Зараждане на таунхаус стилът в имоти

Преди три века в Англия се появяват първите аристократични къщи. Тяхната функция била да приютяват всички богати хора пристигащи в гадовете за сезона покрай баловете. За викторианската епоха „таунхаус” е типичният стил, по онова време.

Днес за тях можем да съдим по филмите, който пресъздават отминали години. Този стил и строителния наклон се пренася по-късно и към големите градове Бостън и Ню Йорк.

В края на Първата световна война луксозни къщи има на много места по света, но предназначението им се насочва към жилище за хората идващи от по-малките населени места. И при всичко това комфортът и изискаността им дават началото на нова ера, която масово се използва в строителството.

Така с появата на таунхаусът. Днес има множество подобни къщи, които се превръщат в голямо удобство за посетителите на градовете, които не искат трайно да се заселят в големите мегаполоси или поради някакви финансови или други причини, не могат да си позволят да живеят в предградията или провинцията.

Стилът таунхаус е характерен за дом на всички онези хора от високата класа, които желаят комфорт в луксозен дом, а това е идеалният вариант да пресъздадат урбанистичния си живот.

За таунхаус са характерни големите площи от 150 до 300 кв. м., придружени от няколко етажа, подземие с мазета, гаражи, места за разположение на басейни, сауна, билярдна зала и други екстри.

Най-често такива имоти са проектирани на първия етаж, разположен малко над нивото на земята. В него кухнята и гостна са водещи. Към втория етаж се разполагат спални и работни кабинети. За домакинствата, в които имало повече деца мансардите, изпълняват роля на детска стая. И като цяло разпределението на помещенията можело да се импровизира според предпочитанията, нуждите и желанията на притежателите си.

Типично за луксозните имоти от миналото била фасадата, която се правела от изкуствен или още по-ефектно от естествен камък. Масово дори не е в пълен ред, а на половина фасада. За направата на най-луксозни фасади се ползвали материали като мрамор и гранит. С времето се появяват и множество изкуствени материали, подходящи за фасада, а изкуствените камъни за екстериор създава множество предпоставки за разнообразие. По този начин се създава едно ново поколение на традиционни архитектурни решения. Днес тези нововъведения са и една добра алтернатива за изолация и енергийна ефективност.

Днешният таунхаус е много познат и у нас. Той става съпътстваща част от българския начин на живот и позволява под един покрив да живеят няколко семейства. Това не ограничава по никакъв начин хората, които живеят в тях. Те са придружени от няколко входа, отделни помещения и редица възможности за поместване на една фамилия. Този стил поддържа някогашната задружност и патриархална обединеност.

Днес за урбанистична алиенация, чрез луксозни имоти, къщи от този род се цели да се създаде европейска култура в ежедневието, която да предостави достатъчно пространства и самостоятелност на семействата и едновременно с това да сплотява фамилията.

В луксозните имоти в Банско са типични комфорта и удобствата на големия дом, пренесени дори в съвременната обстановка. Към тях има множество свободни пространства и различен тип обзавеждане, според желанията. Към луксозните къщи може да се планират всякакви помещения с различни функции, нещо, което е далеч от представата за апартаменти или мезонет. И като цял средата на живот е изключително важна за всеки, а в къщите лукс има място за всеки един детайл и член на дома.

Как да си изберем спортен екип

Спортът лежи в основата на много дейности в нашето ежедневие. За добрата физическа подготовка, значение имат както редовните тренировки, така и избора на подходящ спортен екип.

Sport значи „база“ на отлична физическа форма, добро здраве и добро настроение. Ето защо е много важно да се даде приоритет на спортни дейности по няколко часа на седмица. Спортинг тренировката или дори само ходенето на фитнес два пъти седмично, след няколко месеца ще даде забележим резултат.

Справянето с всяка спортна дейност може да стане много по-лесно, когато имате специално подбрани спортни дрехи. Такива може да откриете в адидас анцузи. Те ни бива да възпрепятстват движението и спестяват нежелани наранявания, които могат да бъдат получени чрез ангажиране по неподходящ начин. Преди да се отправите към магазина за спортни екипи е много важно да се знае как точно ще да се занимавате със спорт, като всеки спорт има свои собствени характеристики и стандартни екипи и анцуг, който може да не е най-подходящ за всички видове спорт.

Така, например, анцузите за жени, трениращи във фитнеса трябва да се състоят от следните групи:

Спортен панталони с ниска талия, лека риза или топ и сако. Освен това, като спортен анцуг за пистата по лека атлетика, екипът изисква и еластичност. Такава е необходима за повече свобода на движенията, а самият плат трябва да е фин, нежен, ластичен и напълно годен за дишане. Екипът за тренировка трябва да е подходящ за натоварването в тренировките, а не да се разделя по шевовете след няколко сесии. В този костюм, трябва да се чувствате комфортно, движенията трябва да са възможно най-леки и не ограничени. Тази форма на упражняване ще донесе само удоволствие.

Ако сте мъж, и решите да тренирате на открито или вдигате на тежести в залата, имате нужда от висококачествена костюм. Адидас анцузи предлагат много подходящи модели. Купуването на спортно облекло за мъжете трябва да дава максимално ниво на свобода в движенията, еластичност и проветривото. Такъв екип не бива да запарва или да стяга тялото.

Много кардио спортни тренировки за мъжете, провокират засилено потене, затова е много важно да се обърне внимание на материята от която е изработен анцуга. Ако анцугът има малки мрежести вложки, костюмът е ще се чувства удобно по тялото.

Важно е, поще в избора на спортен анцуг да се обърне внимание на шевовете. Такива не трябва да се трият върху тялото на продукта, за да може да се отърси от дискомфорта по време и след тренировка. Изборът на анцуг трябва да е най-прецизно направен. Такъв не само ще позволи по-добра тренировка, но ще да продължи да служи вярно с години.

Поява и развитие на часовниците от миналото до наши дни

 

Небесните тела, Слънцето, Луната, планетите и звездите са ни предоставени като отправна точка за измерване на изминалото време. Древните цивилизации разчитали на привидно движение от тези органи в небето, за да се определят сезони, месеци и години. Така човечеството замислило първият часовников механизъм.

Малко се знае за детайлите в праисторически епохи, които показват как някога било мерено времето. В Европа преди повече от 20000 години били намерени надраскани линии и дупки в пръчки и кости. С тях някога се отбелязвали периоди от време, броят на дните и фазите на Луната.

Преди пет хиляди години, шумерите в долината на реките Тигър и Ефрат (днешен Ирак) имали календар, който разделя годината на 30 дни в месеца. Те от своя страна били разпределяни в други 12 точки (всяка съответстваща на 2 наши часа). Такива деления показвали период от 30 равни части (всяка измервана с 4 от нашите минути).

Слънчевите и водни часовници, механични и кварцови часовници, времеви стандарти и часови зони – всичко това има своя история. Каква е тя и от къде започнало началото за отчитане на време, научете сега:

Началото на „часовника“

Думата „часовник“ идва от френската дума „клош“, което означава камбана. Латинската дума за звънец е „glocio“ и е дадена от саксонския „clugga“. На немски език звучи „glocke“.

Сър Санфорт Флеминг изобретил стандартното време през 1878 г.

Будилници – един ранен прототип на алармения часовник е изобретен от гърците. Тогава бил построен и първият воден часовник, който работел на принципа на набиране на вода, а чрез нея се задействала алармена свирка.

Първият механичен будилник е изобретен от Леви Хътчинс през 1787. На 24 октомври, 1876 г. е патентован първият механичен вятърен-будилник.

Самонавиващи се часовници

Суис Джон Харууд изобретил само навиващ се часовник през 1923 г.

Първата фирма за часовници е създадена през 1908 г. Дружеството получило патент за алармени часовници Биг Бен. Забележителната черта на този часовник е с формата на камбана-гърба, която напълно обгръща вътрешната част и е неразделна част от общата кула. Самата форма на гърба осигурява силен алармен звук. Дружеството е създадено през 1912 г. от г-н Хенри Уорън, който е и президент. Фирмата стартира с производство на нов тип часовници, управлявани от батерии. Преди този момент, часовниците били експлоатирани от тежести.

Още по времето на шумерската култура е открит първия вид слънчев часовник, даваща възможност на гражданите да разделят деня на две части.

В търсене на голяма точност, слънчевите часовници са еволюирали от плоски хоризонтални или вертикални плочи до далеч по-сложни форми. Подобна версия е полусферична върху циферблат. За онези години могат да се опишат 13 различни стила слънчев часовник използвани в страните Гърция, Мала Азия и Италия.